Onnistuneita muutoksia

huhti 12, 2017 | Kaupallinen yhteistyö

Tunnettu totuus on, että suunnitelluista muutoksista 80 % epäonnistuu tai asetetut tavoitteet jäävät saavuttamatta. Syitä epäonnistumiseen on monia, mutta useimmiten epäselvät tavoitteet, muutoksen tarpeellisuuden ymmärtäminen ja epäselvä viestintä ovat toteutumattomien muutosten syiden kärkipäässä.
Usein työpaikoilla tunnistettu muutosvastarinta selittyy osittain aivojemme toiminnalla, mutta osittain myös inhimillisellä paljastumisen pelolla: Entä jos en opikaan uusia tapoja toimia? Miten minun käy? Mistä minun pitää muutoksessa luopua?

Oman muutoskyvykkyyden ja -taitojen tunnistaminen avainasemassa

Yhdeksi työelämän tärkeimmäksi taidoksi on noussut muutoskyvykkyys: Miten ylläpitää ihmisten ja yritysten toimintakykyä muutoksessa? Mistä vanhasta kannattaa luopua? Millä tahdilla muutoksia kannattaa tehdä? Näihin kysymyksiin vastaamalla voidaan tunnistaa muutoksen laajuus ja millaista osaamista muutoksen läpivientiin tarvitaan.
Mervin Consulting hyödyntää henkilöiden muutoskyvykkyyteen suunniteltua resilienssiprofiilia henkilöiden muutosvalmiuksien vahvistamisessa ja kehittämisessä.

Onneksi muutoksia voidaan tehdä myös onnistuneesti

Mervin Consulting Oy:n yrittäjä ja valmentaja Mervi Leikas on ensisijaisesti keskittynyt auttamaan yrityksen johtoa ja työntekijöitä tekemään muutoksia yhdessä niin, että ne näkyvät arjen tekemisessä. Ulkopuolinen ja neutraali muutoshallinnan asiantuntija löytää ketterät ja parhaimmat tavat tehdä muutokset yritykselle sopivalla tavalla.

Mikäli yrityksessäsi tunnistetaan tarve muutokselle tai olette kiinnostuneita selvittämään henkilöstönne muutoskyvykkyyttä – ottakaa rohkeasti yhteyttä.

Mervi Leikas
yrittäjä, muutosvalmentaja
050 542 2097
mervi.leikas@mervinconsulting.fi

Share This