Kun kovat talvipakkaset iskee, on auton akku usein koetuksella. Kylmällä ilmalla akulta vaaditaan käynnistyksen yhteydessä hyvin paljon enemmän tehoa kuin kesäkeleissä. Tällöin saattaa käydä niin ettei auto lähde lainkaan käyntiin jolloin joudutaan usein turvautumaan ulkopuolisen apuun.
Akun kuntoa ja varausta tulee harvemmin tarkistettua, varsinkaan jos auto käynnistyy ja toimii moitteetta lämpimällä kelillä tai pikkupakkasilla, tai jos auto on suhteellisen uusi. Talven ja kovien pakkasten lähestyessä kannattaa kuitenkin aina tarkistuttaa oman akun kunto ja tarvittaessa ladata tai jopa vaihtaa uuteen, jotta pystyy huoletta ajamaan läpi talven.

Jos autossasi on webasto, kannattaa sen käyttöä kovilla pakkasilla välttää tai ainakin pitää huoli siitä että ajaa vähintään yhtä kauan kuin mitä moottorilämmitin on ollut päällä. Näin akku ehtii ajon aikana latautua tarpeeksi jotta se jaksaa taas seuraavan kylmäkäynnistyksen. Usein pienemmissä autoissa joissa on moottorilämmitin, on akku tilanpuutteen vuoksi hiukan liian pieni jolloin webaston käyttö syö akkua hyvinkin paljon enemmän verrattuna isompaan akkuun.

Jos olet epävarma oman autosi tai työkoneesi akun kunnosta, palvelee paikallinen Akkukellari myös loppiaisena 6.1 klo 10-13 sekä lauantaina 7.1 klo 10-13.

Osoite:
Kraputie 2, Östersundom (Siwan takapihalla)

Share This