Haastattelussa Joona Toivio

touko 9, 2017 | Haastattelut

Joona Toivio

Joona Toivio

Jalkapalloilija

Syntynyt: 10.3.1988 Sipoossa
Pelipaikka: Puolustaja
Pelinumero: 5
Nykyinen seura: Molde FK (Norjan pääsarja)
Aiemmat seurat: Djurgårdens IF (Ruotsi), Telstar (Hollanti), AZ (Hollanti), HJK, Sibbo Vargarna

Kuva: Molde FK (Trond Tandberg – Getty Images)

Joona Toivio on sipoolainen ammattijalkapalloilija, joka edustaa Norjan pääsarjassa pelaavaa Molde FK:ta. Puolustaja on myös esiintynyt Suomen miesten A-maajoukkueessa vuodesta 2011 lähtien.

Kyselimme Joonalta hieman viimeisimpiä kuulumisia.

 

Terve Joona! Mitä kuuluu?

– Moi! Pelkkää hyvää kuuluu kiitos!

 

Viides kautesi Moldessa on juuri lähtenyt käyntiin, miltä aika Norjassa on tuntunut?

– Aikaan Norjassa on mahtunut paljon. On voitettu mestaruus (2014), cup (2013 & 2014), päästy eurooppa-liigaan ja siellä voitettu lohko samalla kun Norjan sarjassa mennyt huonosti. Toisin sanoen on ollut ylä- ja alamäkiä. Mutta tähän asti päällimmäisenä positiivinen fiilis!

 

Nykyinen sopimuksesi päättyy ensi vuonna, onko tulevaisuuden osalta vielä suunnitelmia?

– Ei muuta kuin, että futista jatketaan niin kauan kuin pystyy pelaamaan!

 

Maajoukkueen otteet ovat viime aikoina hieman takkuilleet, mikä siellä mielestäsi mättää?

– Hyvä kysymys johon kaikki varmasti haluaisi yksinkertaisen vastauksen. Sellaista ei kuitenkaan ole. Kyllä se on monen tekijän summa ja vaatii aikaa ja uskoa.

 

Näin se varmasti on. Muistellaan hiukan vuoden 1997 Helsinki Cupin voittoa Sibbo Vargarnan riveissä. Kultamitalin lisäksi sinut palkittiin turnauksen parhaana pelaajana, vaikka olit vuoden muita nuorempi. Turnauksen jälkeen siirryit HJK:n riveihin ja loppu onkin historiaa – tiesitkö tuolloin että sinusta tulee ammattilainen?

– Tiesin varmaan jo sitä ennen. Vanhemmat ovat ainakin sanoneet, että olen aina aikonut jalkapalloilijaksi. Enkä muista, että olisin koskaan mistään muusta ammatista haaveillutkaan.

 

Varmasti jokaisen pikku-futarin unelma on pelata maajoukkueessa ja isoilla stadioneilla, mutta mitä se oikeasti vaatii? Millainen on ammattijalkapalloilijan tavallinen päivä?

– Se vaatii paljon työntekoa ja intohimoa lajiin. Kun sitä intohimoa löytyy niin ei se työntekokaan tunnu työltä! Tietysti tarvitaan myös luonnollisia lahjoja ja varmasti ripaus tuuriakin. Mutta kyllä se suurimmaksi osaksi on itsestä ja halusta kiinni.
Tavallinen päivä: normaalisti aamupala 9:30, tunti siitä niin alkaa treenit, jotka kestää 1-2 tuntia. Siihen päälle pari kertaa viikossa salilla puntti. Sitten lounas noin puoli kahden aikaan. Kesken kautta ei juuri koskaan ole kahta treeniä päivässä eli lounaan jälkeen on päivä pulkassa.

 

Siinähän jää sitten reilusti aikaa loppupäivälle, mitä muuta elämääsi kuuluu jalkapallon lisäksi?

– Varmasti aika perinteistä arkielämää avopuolison kanssa. Tosin tällä hetkellä eletään jännittäviä hetkiä kun esikoista odotetaan syntyväksi hetkenä minä hyvänsä.

 

Mahtavaa, isot onnittelut! Lopuksi, millaisia terveisiä haluat lähettää sipoolaisille pikku-futareille?

– Treenatkaa paljon ja pitäkää hauskaa futiksen parissa!

 

Kiitos Joona haastattelusta ja mukavaa kevään jatkoa!

– Kiitos samoin! 🙂

 

Teksti: Mikael Tallqvist

Share This